• Gemeentenieuws 11 juli 2023

  Met onder andere creëer meer ruimte en privacy met een aangebouwde zorgkamer, ontdek de mogelijkheden voor een mantelzorgwoning bij de gemeente, gevonden en verloren voorwerpen en een terugblik op de raadsvergadering.

 • Onderzoek naar behoefte flexwoningen

  In Winterswijk is vraag naar flexwoningen voor arbeidsmigranten. Onderzoek laat zien dat er lokale behoefte en investeringsbereidheid is. Goede huisvesting is belangrijk voor groei en continuïteit van bedrijven. Mogelijke locaties en nieuw beleid worden binnenkort besproken in de gemeenteraad.

 • Gemeentenieuws 4 juli 2023

  Met onder andere scholieren van het Gerrit Komrij College delen hun wensen voor ONS Winterswijk via de wensprikker, samen bouwen we aan de toekomst! En NIX onder de 18, ook in de zomer! Praat met uw kind over niet roken en niet drinken.

 • Werken aan toekomstbestendige scholen in Winterswijk

  Samen met de schoolbesturen ontwikkelde de gemeente Winterswijk een integraal huisvestingsplan (IHP). Dit plan gaat over de toekomst van de huisvesting van het basis- en voortgezet onderwijs in Winterswijk. Het plan is opgedeeld in 4 fases. Het college van burgemeester en wethouders stemde afgelopen week in met het projectplan dat de uitvoering van de eerste fase omschrijft.

 • Opruimen paardenpoep

  Hondenbezitters moeten tijdens het uitlaten de poep van hun trouwe huisdier opruimen. Als dat niet gebeurt, kan de hondenbezitter een boete krijgen. Maar hoe zit dat met paardenpoep? Moeten paardenbezitters en ruiters dat ook opruimen? Als gemeente krijgen wij daar soms vragen over van inwoners. Graag leggen wij u uit hoe het zit met het opruimen van paardenpoep in onze gemeente.

 • Gemeentenieuws 27 juni 2023

  Met onder andere ontdek de gratis watertappunten in Winterswijk bij De Vlier, het Raadhuis, het station en aan de Wierengastraat en Ervaar het 1e Achterhoekse Bloemencorso in Winterswijk met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden.

 • Integrale controleactie bedrijfspanden Winterswijk

  Op dinsdag 20 juni 2023 hebben toezichthouders van de gemeente Winterswijk in het kader van de Week tegen de Ondermijning in samenwerking met politie en de Omgevingsdienst Achterhoek controles uitgevoerd in bedrijfspanden in Winterswijk.

 • Expositie ‘Onze verhalen, gezien en gehoord’ geopend door burgemeester Bengevoord

  Afgelopen dinsdag 20 juni was tijdens Wereldvluchtelingendag de opening van de expositie ‘Onze verhalen, gezien en gehoord’ van leerlingen van de ISK Winterswijk en Gerrit Komrij College. Burgemeester Bengevoord had de eer de expositie in het Doopsgezind Kerkje te openen.

 • Gemeentenieuws 20 juni 2023

  Met onder andere blijf op de hoogte van onze zoektocht naar het nieuwe bedrijventerrein en ontdek hoe u kunt bijdragen aan onze Omgevingsvisie en bezoek ons op 24 juni 2023 tijdens het Midzomer Mondriaan Festival.

 • Tips bij hitte

  Blijf koel tijdens hitte: draag lichte kleding, drink genoeg water en zoek schaduw. Bescherm anderen, vermijd oververhitting. Let op de waarschuwingssignalen.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).